Toprak ilavesi, çim yüzeyi kuru, üzerinde çalışabilecek kıvamda iken yapılmalıdır. Tırmığın arka yüzü veya sert fırça ile çimin yüzeyine dağıtılarak yedirilir. Uygulama kalın değil, ince bir tabaka halinde ve çimleri örtmeyecek şekilde olmalıdır. İşlemden sonra, toprak yüzeyinin daha düzgün olduğunu göreceksiniz. Toprak ilave işleminden sonra çimler sulanıp, toprağın kök diplerine akıp oturması sağlanmalıdır.
Toprak ilave işleminden sonra hemen çim biçilmez, makine serilen toprağı içine çekebilir.
Ne zaman yapılmalıdır?
Zümrüt Kapak Toprağı, çimler geliştiği sürece, her zaman uygulanabilir.
İlkbahar & sonbahar – Çiminize, 3-4 kg/m2 veya 3mm kalınlıkta, özel hazırlanmış kumlu, organik madde içeren toprağı uygulamanız yeterli olur. Bu işlemle, çiminizde bozulan tesviye, drenaj ve keçeleşme problemlerinizi çözersiniz. Diğer işlemlerle birleştirmek iyi olur. Çiminizde keçeleşme veya toprakta sıkılaşma varsa, toprak ilavesinden önce tırmıkla keçeler ve pislikler temizlenir. Sıkılaşma için de toprak şişlenir. Çimde kelleşme, boşluklar var ise, aynı zamanda ara ekim ve gübreleme yapılabilir.
Yaz – Çiminize, 2 kg/m2 veya 1,5 mm kalınlıkta özel hazırlanmış kumlu, organik madde içeren toprağı uygulayabilirsiniz. Havalandırma ve gübreleme işlemler ile birleştirerek uygulayabilirsiniz.
Not: Kurak ve sıcak geçen dönemde uygulamayınız.